Idioma: Galego Idioma: Español Language: English 

 
 

Os froitos pequenos ou froitos da fraga estanse popularizando como todo un tesouro, polas suas propiedades para a saude e as suas posibilidades culinarias. Teñen uns tonos intensos e sabores agridoces e sofisticados que explican a sua promuscuidade culinaria: desde o seu uso en magníficos postres a ingredientes para salsas, ensaladas, guarnicións,...

Pero o que as fai especiais é que son excelentes para a saude, ata tal punto que en algunos paises europeos as comezan a usar como autentica menciña preventiva. Poucas calorías, son ricas en vitaminas (sobretodo C), minerais, fibra, antioxidantes... e todo isto de forma moi estable, polo que manteñen moitos dos compoñentes tra-la cocedura (seguen presentes en marmeladas, xeleas,...).

Son cardioprotectores e axudan á circulación, aceleran a curación de feridas, son anitinflamatorios, alivian dores menstruales e de parto e axudan a cuida-la vista e combaten problemas urinarios e dixestivos.

Deixando o amorodo que é a mais conocida e outras moitas variedades (alquenquenxe, abruños,...) imos falar algo mais de algún deles.

 
 

Olmo, 4 Bx Esq. 15614 Pontedeume .:. Tfno: 981-431722 .:. e-mail: arela@arela.com.es

Deseño: Arela e Código Ártabro .:. Codificación: Código Ártabro .:. Valid HTML 4.01 .:. Valid CSS3